Σκιαση Κτιριου

Ενεργειακή Αναβάθμιση
Σκιαση Κτιριου

Η προστασία των ανοιγμάτων ενός κτιρίου από την ηλιακή ακτινοβολία (σκίαση) αποτελεί την βασικότερη τεχνική για τη θερμική προστασία  της κατασκευής την θερινή περίοδο συνεισφέροντας  στην διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας σε σταθερά επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται οι ανάγκες για ψύξη του κτιρίου και επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Τα κινητά σκιάδια – περσίδες αποτελούν μια από τις πιο προοδευτικές μεθόδους σκίασης, καθώς εξασφαλίζουν την ελεγχόμενη είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας  συνδυάζοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα φυσικού φωτισμού και αερισμού.  Τα σκιάδια προσαρμόζονται στις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου λαμβάνοντας υπόψη τον προσανατολισμό των ανοιγμάτων καθώς και τις εποχιακές εξωτερικές καιρικές συνθήκες (χειμώνας – καλοκαίρι, βροχή -ηλιοφάνεια)

 

Τα κινητά σκίαστρα μπορεί να ελέγχονται χειροκίνητα, μηχανικά ή αυτόματα. Ο αυτόματος χειρισμός τους μπορεί επιπρόσθετα να ενταχθεί σε ένα σύστημα συνολικής έξυπνης ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου (Smart Home).

IMG_2315